FAQ

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Kontakta oss om du inte hittar svaret på just din fråga.

 

Hur blir jag kund?

Oftast vill man komma igång snabbt när man önskar byta byrå och då är ett mail eller via vårt formulär en bra början. Vi eftersträvar alltid en så god kundkännedom som möjligt och därför önskar vi att ni gärna skriver ner några rader om vilka ni är, vad ni driver för verksamhet samt vilken sorts hjälp ni söker så hör vi av oss så snart som möjligt, oftast inom 48 timmar 

Är det krångligt att byta redovisningsbyrå?

Att byta redovisningsbyrå är väldigt enkelt. Jobbar ni redan idag i Fortnox går sammankopplingen jättesnabbt. Annars är det enda vi behöver en SIE-fil av er tidigare redovisningsbyrå, så att vi kan ta vid där de slutar och direkt börja sänka era kostnader. Om så önskas så kan vi med hjälp av en fullmakt sköta dialogen med er tidigare redovisningsbyrå.

Hur fungerar det att anlita ecovice?

Som kund hos ecovice har man alltid en personlig ansvarig redovisningskonsult som har full koll på ditt bolag. Det är med denne som all dialog sker, så att en personlig relation kan byggas upp varpå vi kan vara så effektiva som möjligt. Enkelt sagt så skickar man efter varje avslutad period in sitt material till oss och meddelar vilka löner som skall tas ut, vi sköter därefter all bokföring, och återkopplar med frågor. När vi är klara får du som kund en tydlig rapport och feedback från oss så du får hjälp och stöd där du behöver.

Vad erbjuder era ekonomer för tjänster?

Vi utför det mesta inom ekonomiska tjänster. Vi hanterar kvitton, leverantörs- & kundfakturor, löner, moms, bokslut, årsredovisning & deklaration. 

Ni kan även hyra en ekonomiassistent, konsult eller ekonomichef som kommer ut till er och arbetar på plats någon dag i veckan, vi kommer då nära er vilket genererar en än större inblick i verksamheten.

Vad kostar era tjänster? Kan vi få billigare redovisning?

Det är naturligtvis svårt att svara på exakt hur mycket du kommer att spara på att använda ecovice då vi ej vet vilka kostnader du haft tidigare. Vissa av de stora byråerna i branschen tar väldigt mycket betalt, och här brukar vi kunna spara närmre hälften av kostnaden. Normalt sett så minskar vi dock kostnaden för våra kunder betydligt mer än vad vi garanterar, ofta 15-40 %. Genom att skriva in din nuvarande volym i en första kontakt kan vi snabbt återkomma med en uppskattning.

Vilka bolagsformer stödjer ni?

Vi tar emot samtliga bolagsformer såsom aktiebolag, handelsbolag, enskilda firmor och ekonomiska föreningar. Dock så har vi ibland ganska mycket kunder som kommer till oss samtidigt, varpå vi kan tvingas prioritera vilka vi kan ta emot just för tillfället. I dessa fall är vår prioritet att ta emot aktiebolag.

Kan ni hjälpa mig att starta eller ombilda ett bolag?

I Sverige är det relativt enkelt att starta ett bolag via sidan verksamt.se. Självklart kan vi om du så önskar sköta hela allt jobb, men oftast räcker det gott att vi är bollplank och guidar dig genom processen.

Vad behöver jag som kund göra?

Vi strävar efter att automatisera så mycket som möjligt. Du som kund ska lägga minsta möjliga tid på löpande ekonomihantering och istället lägga din administrativa tid på att fatta väl underbyggda beslut.

Det finns dock tre saker vi inte kan göra utan lite hjälp från er:

1. Vi betalar inga leverantörsfakturor utan ditt godkännande. Det är ju trots allt era pengar det handlar om. Det finns dock möjlighet till att ge oss fullmakt för att sköta 

2. Vi kan inte se om ni gjort utlägg för inköp till företaget, dvs när du inte betalat via faktura. Därför ser vi gärna att du fotar och skickar in dina kvitton i appen så fort som möjligt efter köpet. Då bokför vi inköpet och ni får pengar för ert utlägg automatiskt vid nästa löneutbetalning eller tidigare om så önskas.

3. Alla våra kunder skapar sina fakturor själva. Det gör du enklast i faktureringsmodulen – där är kunduppgifter förberett och möjligt för att ha ett artikelregister eller koppla ett bokningssystem direkt mot Fortnox för automatiserad fakturering.

 

Allt annat, såsom löpande bokföring, momsdeklarationer, betalningar och bokslut, sköter vi såklart åt dig! 

Kostar det nåt att koppla min bokföring till min bank?

Nej! Om er nuvarande bank erbjuder bankkoppling hjälper vi kostnadsfritt till med att koppla ihop Fortnox med er bank för enkel och driftsäker filöverföring. 

Kommer jag få lika bra koll på min ekonomi om jag lämnar över hanteringen till Ecovice?

Definitivt! Kanske till och med bättre. För helt ärligt, hur ofta har du skapat realtidsgrafer över hur det går för ditt företag?

När du använder ecovice – och är noga med att beta av din Att göra-lista – sker den mesta bokföringen inom kort, vilket innebär att alla rapporter du får ut är uppdaterade och visar exakt hur din ekonomi ser ut. Allt för att få så bra beslutsunderlag som möjligt!

Måste jag betala uppstartskostnad?

När vi träffas första gången bestämmer vi gemensamt hur ofta ni vill skicka in underlag. Om ni vill komma 4 gånger om året så gör vi punktinsatser i direkt anslutning vilket gör oss väldigt tidseffektiva. Ni betalar alltid bara för den tiden vi jobbar med ert företags redovisning.

Det här låter intressant, jag vill veta mer!

    * Din mailadress kommer inte att delas med tredje part. Läs mer i vår integritetspolicy.