Korttidsarbete – avstämning och vidare ansökan

Det börjar närma sig avstämningsdags för dig som har ansökt om stödet under perioden december 2020 – juni 2021.

Korttidsarbete

Den första juli är det dags för avstämning för dig som har sökt stöd för korttidsarbete under perioden 1 december 2020 – 30 juni 2021. Denna avstämning blir lite annorlunda jämfört med den som har varit under året 2020.
För dig som ansökt om stödet innan maj månad, gick det bara att ansöka om stöd fram till sista maj. Ansökan för juni månad sker då i samband med avstämningen i juli, men i och med att juni månad redan har gått så blir det både ansökan och avstämning av juni i samma steg.
Avstämningsperioden ser ut att bli mellan 1 juli – 28 augusti. Att perioden ska pågå fram till 28 augusti är dock ett förslag från regeringen och kommer först att beslutas om nu i slutet av juni. Fram tills beslutet har slagits igenom är datumet preliminärt.

För att kunna göra en avstämning måste du fått ett beslut på din ansökan. Om du inte har fått något beslut på din ansökan kommer du kunna läsa dig till vilken avstämningsperiod som gäller dig i det kommande beslutet.
Om beslutet på din ansökan kommer innan den 1 augusti är sista datumet för avstämning den 28 augusti. Når beslutet dig efter den 1 augusti har du 28 dagar på dig att göra din avstämning.

Vet du redan nu med dig att du inte kommer kunna lämna in avstämningen i tid kan du ansöka om anstånd. Detta gör du via Tillväxtverkets hemsida.

Förslaget på att korttidsarbetet ska fortsätta även under juli, augusti och september är nu genomslaget.
Du kommer att kunna välja om du vill ha förlängt stöd under juli, augusti och september i samband med avstämningen.
Själva ansökningen för dessa månader öppnar först i november, och det innebär att även om du fyller i att du behöver stödet för dessa månader i avstämningen nu i juli, måste du skicka in en ny ansökan i november.

Ersättning för kompetens

Om du ansökte om stöd för kompetensinsatser ska även detta redovisas i avstämningen. Då går det att justera information som du lämnade vid ansökan. Du kan även ansöka om ersättningen om du inte har gjort det än.

 

Önskar du vidare hjälp kan du maila oss på kontakt@ecovice.se eller ringa oss på 0470-695 00.
Är du redan kund hos oss hänvisar vi dig till din kontaktperson.
/Johanna på Ecovice